Szülinap nem telhet el torta nélkül, de más ünnepekre is jól jön, ha mestere vagy a tortakészítésnek. S valljuk be, a legnagyobb kihívás nem az alapot megsütni, hanem a díszítést feltenni, hiszen ezen áll vagy bukik minden. Ezzel a bónusszal megtanulhatod a tökéletes tortabevonás titkát, és a tökéletes tortadíszítés fortélyait.
A 4 órás kurzuson mestercukrászok ismertetnek meg a marcipán és a fondant, valamint a glazúr kezelésével, hogy elsajátítsd a szakszerű tortaburkolás technikáját, de a habzsák használata, valamint a változatos szegélyminták, levelek, virágok, masnik készítése is a workshop része.
Előre lesütött tortával dolgoztok, a díszítőanyagokat és a figurát pedig együtt készítitek el. A sikerélmény és a finom torta garantált. A képzés alapja a gyakorlat, ezért kis létszámban, maximum 8-10 fős csoportokban zajlik az oktatás, hogy mindannyian biztos alapokat szerezhessetek a tortadíszítés területén.
Elsősorban felnőtteket várnak, de családok esetében 14 éves kortól az érdeklődő ifjú cukrászjelöltek is csatlakozhatnak.
A csomag tartalma:
- Az elkészült torta, tortadíszek és azok csomagolása
- A szükséges alapanyagok, a kötény és az eszközök használata
- Az oktatás alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé
A kurzus tematikája:
- Bemutatkozás, regisztráció
- A tortaburkolás technikája, alapdíszítések kiszúrókkal, márványozás
- Alapanyagok, eszközök bemutatása, és azok profi használata
- Általuk sütött 15 cm átmérőjű piskótát 2 rétegű, 2 féle ízű vajkrémmel megtöltitek, majd krémmel bevonjátok
- A továbbiakban a tortát fondanttal burkoljátok, majd tetszés szerint díszítitek, különös figyelmet fordítva a fondant gyűrődés, repedés nélküli felfektetésére és a torta peremét takaró fondant nagyon szép, egyenletes kiélesítésére
- Bevonók színezése, a fondanttal való torta burkolás praktikái, trükkjei, fondant színezése
- Hibák javítása, oldalsó díszítés, szúrt díszítések, virág díszítések
- Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele