Indian Rooftop Kitchen
1065 Budapest, Nagymező utca 22-24
indianrooftop@gmail.com
Weboldal

Erről az ajánlatról most sajnos lemaradtál.
Kérj értesítést és ha lesz ilyen ajánlat, azonnal szóllunk. Addig is nézz szét a hasonló ajánlatok között!
Értesítést kérek a partner új ajánlatairólNézd meg a következő kategóriákat is:Utazás, Termék, Szépség, Egészség, Étel-Ital, Élmény, Tanfolyam
Három féle főmenüből stb. lehetett volna a kiírás szerint választani, de választási lehetőség nem volt, mert a Shef elébünk tett egy általa jónak ítélt kaját és kész. Azt mondta, hogy ő főző "tanfolyamokat" tart, nincsen előre elkészített étele, mint a vendéglőkben. Ha többen lettünk volna (ketten voltunk) akkor esetleg jobban elő tudott volna készülni.
A furcsa szituációt csak az enyhítette, hogy a csirkés, lencsés kaja jó ízű, megfelelő mennyiségű volt, a megfizetett árral arányos.
Rögtön problémásan indult. A megadott (sajnos kétértelmű és diszfunkcionális) weboldalon regisztráltunk időpontot. A regisztráció levelezésbe torkollt a séffel – ugyanis a regisztráció nem regisztráció. A levelezés során félreértésből főzőiskolai bemutatóra kaptunk időpontot, nem degusztációs vacsorára. Ez csak akkor derült ki, amikor odaértünk kezdésre. Akkor sikerült a félreértést tisztázni, és a séf készséges volt, a megoldást meg is találtuk – egy későbbi időpontra újra elmentünk.
A vacsora hangulatát biztos, hogy nem fokozta a forró időjárás, ezt nem is lehet felróni neki, noha az élményben biztos szerepet játszott.
Az ételek túlnyomó többsége kellemes volt, de ennél többet nem lehet róluk elmondani. Se extra izgalmasak, se különösebben innovatívak, se igazán egyediek nem voltak. Az egyes fogásokra (beleértve már az elsőt is, a meghirdetett kezdéshez képest) indokolatlanul sokat kellett várni (különös tekintettel arra, hogy az egyes fogások jól előkészíthetők voltak; alig volt olyan ételkészítési munkafázis, amit előre ne lehetett volna elvégezni a minőség csökkentése nélkül, talán csak a kacsamellet és a lazacszeletet kellett frissen kisütni). Nem javította az élményt, hogy az italválaszték mindössze a csapvíz volt, összesen egy kancsóban lehetett hozzáférni, így mindenkinek oda kellett járulni a mosogató melletti pulthoz, és így tudott tölteni – már ha akart. Volt olyan ugyanis, amikor mindenféle uszadék volt a kancsóban – igaz, ezt a hibát gyorsan javították. A felszolgálás szinte csak kívánnivalót hagyott maga után: az egyik – amúgy kedves és jó szándékú – felszolgáló mind ápoltságában, mind öltözékében inkább keltette takarítónő, mint felszolgáló benyomását. A találás is abszurdul meghökkentő volt: kifejezetten olcsó-ócska színes mélytányérokban érkeztek a fogások, a felszolgálók az ételt nézve egyszerűen felsorolták a legfőbb alapanyagokat. Minthogy ezt bármelyik vendég is megtette volna szerintem, ennek sok értelme nem volt. Vagy nem kellett volna semmit mondani, vagy ennél azért elmésebb dolgokat. Például az ételek nevét – már ha volt ilyen. Vagy a készítésükkel, eredetükkel kapcsolatos érdekességeket.
Mindent egybevetve: ha egy barátom meghív egy saját készítésű vacsorára, és ezt teszi elém, az említett (nem mindig) kicsit esetlen módon, azt örömmel és dicsérőleg, biztatólag nyugtáztam volna. Ha a bónusz fejenként nem 10, hanem 5 ezer forintba került volna, akkor azt mondom, volt ennél jobb élményben részem, de árhatékonyság szempontjából elfogadható. Ezen az áron azonban, különös tekintettel arra az információra, ami a bónusz hirdetési oldalán („Tapasztald meg a londoni Michelin csillagos indiai éttermek élvezetét Budapesten” – kettőnk közül az egyik tapasztalt londoni Michelin-csillagos éttermet, másikunk Londonban nem, de Tokióban, illetve Budapesten igen, szóval van némi viszonyításunk), illetve az Indian Rooftop Kitchen weboldalán (fésűkagyló, tengeri sügér, kebabtrió, homárfarok, báránykorma), kifejezett csalódás volt. Nagy várakozással láttunk a vacsorának, és keserű szájízzel távoztunk.