A zöldeskék Balatontól éppenhogy eltávolodva – csak egy „buckányival” odébb –, a Tihanyi-félszigeten, a különleges atmoszférájú Belső-tó partján áll egy nádfedeles présház, belsejében tágas boltíves pincét rejtve. A kertjében borozgatnak, sétálnak az arra járók, az éttermében fess pincérek szaladgálnak az asztalok között és vendégek borozgatnak, falatoznak jókedvűen, a konyhájában pedig finomabbnál finomabb ételekkel és hozzá illő borokkal sürögnek-forognak.
A Tihanyi Vinarius-ba invitálunk ezzel a gasztronómiai csodabónusszal, ahol à la carte választhattok ételeket és italokat a mennyei repertoárból. A borkorcsolya válogatások között találtok húsos és vegetáriánus lehetőséget is. Összességében jellemző, hogy szám szerint kevesebbféle étel szerepel az étlapon, viszont azok összeállításában a gondos figyelem mutatkozik, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és igényeinek megfelelőt akár a leveseket, a főételeket, a magyar klasszikusokat vagy éppen a desszertet mustrálja. A jelen kor gasztronómiai követelményeit és trendjeit követve kifinomult szépérzékkel a tányérokra varázsolva kerül elétek minden egyes falat. Az ételkülönlegességek mindig az évszaknak megfelelő legjobb alapanyagok felhasználásával készülnek.
Ételsorotokhoz Magyarország kiemelkedő borvidékeiről, prémium minőséget képviselő borászatok fehér, rosé és vörös nedűiből válogathattok – közel 70-féle borból. Pincéretek a borok mélyebb ismeretével ajánl is az ételeitekhez, ha szeretnétek.
Étkezéseteket összeköthetitek egy kellemes kirándulással, hiszen az ősidők óta lakta Tihany építészeti remekművekben és természeti adottságokban bővelkedő község. Nevezetessége a tihanyi echo, amely a tihanyi Apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még épületek nem akadályozták a hang szabad áramlását. Csendes időben még ma is megfigyelhetitek, ha jól füleltek – télen erre még inkább adott az idő. Kanyargó utcácskái között múzeumok, templomok, borospincék és bazárok találhatóak. Sétáljatok fel a Kálvária-dombra, és révedjetek bele a leírhatatlan panorámába! Előtte vagy utána pedig a Tihanyi Apátsági Pince és Présház műemlék épületében költsétek el vacsorátokat a Belső-tó partján. Leírhatatlan hangulatú a hely.
A Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház úgy jött létre, hogy az 1820-as években épített Tihanyi Apátsági Pince és Présház műemléképületében újraálmodták az életet. A tihanyi Belső-tó látképéhez kétszáz éve hozzátartozó nádfedeles épületet megtartották korabeli stílusában. Tehát ha egy igazán exkluzív és különleges vacsoraprogramot kerestek a Balatonnál, biztosan nem találtok ennél jobbat!
Az à la carte étkezésetekhez ezt a bónuszt kell megvennetek, valamint asztalt kell foglalnotok, és már indulhattok is, hogy valóra váltsátok tökéletes napotok. A bónusz csak helyben fogyasztott ételekre és italokra váltható be.