Hiányzik egy kis mediterrán hangulat, de messze még a nyaralás? Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy tányérodba kerülhet a napfény íze? Hogy bármikor összeállíthatsz egy nyarat idéző menüt, hogy autentikusabb mediterrán fogásokat fogyaszthatsz, mint néhány turistát lehúzó helyen, és ehhez még a várost sem kell elhagynod? Elég a Kuktaparty főzőkurzusára menni!
Spanyolország egyik izgalmas tartománya Valencia, ahol nem csak a táj elragadó, de a specialitásaik is egy egész estét különlegesnek felelnek meg.
A menü:
- Spanyol fokhagymaleves, valenciai olivás kenyérrel
- Paella Valenciana
- Fahéjas sült tej, pirított mandulával
A valenciai fokhagyma leves a fokhagymalevesek királya, igazán különleges és tartalmas, és hogy mitől, azt lehet kideríteni ezzel a bónusszal.
Mint oly sok mindennek, a paella-nak is az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Sok féle ízesítésben készítik, húsos, halas, tengeri rákos, kagylós variációban, de a földrajzi adottságoknak megfelelően. Az eredeti Paella Valenciana alapját a csirke és a nyúlhús adja – a Kuktaparty-ban is a hagyományos elkészítésért rajongunk.
Végül egy kis valenciai mandulával meghintett desszerttel zárjátok majd az estét, hogy a hangulat garantált legyen, a séffel együtt fogyaszthatjátok el a nyári hangulatot idéző menüt.
Éljétek át együtt a főzés örömét!