A japán konyha színek és formák összhangja, alapja pedig a halak és a zöldségek. Minőségi alapanyagokból készülnek tápláló ételek úgy, hogy az esztétikum is különös hangsúlyt kap.
A sushikészítés művészete és precizitása igazán lenyűgöző. Az egész a rizsfőzéssel kezdődik, és ki hinné, hogy annak is egyedi technika kell, hogy tökéletesre sikerüljön?
A sushi különleges, egzotikus ízvilága először talán szokatlannak tűnhet, de ha egyszer megszereted, később is gyakran fogyasztanál belőle. S hogy ne kelljen mindannyszor sushi-bárba menned vagy rendelned, a Bourbon Kreatív Élménykonyhában megtanítják neked a nigiri és a maki sushi készítés fortélyait.
A nigrinél a forma általában téglalap alakú, majd erre kerül a halcsík, vagy bármi más tengeri gyümölcsféle, vagy zöldség.
A maki sushinál kiterített bambuszrolóra kerül a szárított tengeri algalap, rá a rizs és középre a halcsíkok vagy zöldségek. A bambuszroló segítségével feltekerik, összepréselik kissé, majd kis szeletekre összevágják.
A program alkalmával többféle nigirit és makit is kipróbálhattok, sőt, meglepetéssel is készülnek számodra.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!