A sushi messze nem csak a rizs és a nyers hal házassága, sokkal inkább egyfajta kapu a gasztronómia új, egzotikus tájaira. Ha unod a rég megszokott fogásokat, akkor talán próbálj ki valami újat, valami izgalmasat!
Kápráztasd el vendégeidet saját készítésű sushival! Ehhez nem kell messzire menned, csak menj el ezzel a bónusszal a Kuktaparty Főzőiskolába! A tréninget Farkas Pál, a Bambuszliget Étterem séfje, a japán kultúra és gasztronómia avatott ismerője tartja, aki közvetlenül Shoji Morita senseitől tanulta meg a tradicionális japán konyhaművészet titkait.
Most te is megtanulhatod tőle, mi a maki és a nigiri, mitől lesz éppen ragadós, jól formálható a sushi-rizs, hogyan tekerd fel ügyesen a hajszálvékony algalapot, s még sorolhatnánk, de akkor nem lesz meglepetés a főzőkurzuson.
A 10-12 fős kurzusok 3-4 órásak, és nem csak a sushikészítés fortélyait sajátíthatod el rajtuk, hanem több mindent megtudhatsz a japán konyháról. Az első fogás, amit elkészíthetsz, az egy miso leves lesz kagylóval, azután pedig magad választhatod ki, hogy milyen ízű nigiriket, makit és kifordított tekercset szeretnél készíteni. Az színes alapanyagok között ott lesz a lazac, a vajhal, a tintahal, az avokádó, a sajtkrém és különböző zöldségek.
Vedd meg ezt a bónuszt, menj a Kuktaparty Főzőiskolába és készítsd el a saját kompozícióidat! Barátokkal még murisabb a főzősuli! Vegyél bónuszt ajándékba és menjetek együtt sushit tekerni!
A következő házibulidon már remekelhetsz a saját készítésű színes, ízes, rizses falatkáiddal – majdnem egyenesen Japánból!