2021.01.21-én módosultak az oldal általános szerződési feltételei, az új ÁSZF-et itt éred el. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Rendben
Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenTermék és élelmiszerUtazásÉlményÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraPraktikus Ajándék
4 órás, online jobb agyféltekés rajztanfolyam
3 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Kreatív kibontakozás: 2 napos jobb agyféltekés rajztanfolyam
14 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Fejleszd a kreativitásod: jobb agyféltekés rajztanfolyam
11 990 Ft
Vásárlóink kedvence
4,5/5 Leonardo Műhely - Budapest - VI. kerület
2 napos jobb agyféltekés rajztanfolyam felnőtteknek
11 490 Ft
Vásárlóink kedvence
5/5 Bozsó Zsuzsa - Jobb agyféltekés rajztanfolyam - Szentendre

A jobb agyféltekés rajzolás legfőbb tudnivalói

A bal és a jobb agyfélteke kétféle gondolkodásmódot biztosít az ember számára. A bal rész felel a racionalitásért, a verbális, a tudományos és az elemző gondolkodásért. A jobb pedig az észlelésért, a kreatív, a művészi és a vizuális tudásért felelős. Akik könnyedén rajzolnak, ők a jobb agyféltekéjük nyújtotta lehetőségeket használják ki, akiknek viszont nehezen megy a művészi megnyilvánulás, náluk a bal agyfélteke működése a domináns.

 

Szerencsére van lehetőség a rajztudás fejlesztésére egy különleges technika segítségével. A jobb agyféltekés módszer megmutatja, hogy bárki tud rajzolni.

Mi az a jobb agyféltekés rajzolás?

A jobb agyféltekés rajzolás technikáját Betty Edwards kaliforniai rajztanár fejlesztette ki, aki a diákjaival kapcsolatos tapasztalataira építkezett. A megfigyelései során rájött, hogy a jobb és a bal agyféltekét használók másként látják a rajz tárgyát. A két agyfélteke közötti váltás viszont tanulható, így pedig a rajzképesség is fejleszthető.

 

Tehát fontos leszögezni, hogy a jobb agyféltekés rajzolás nem azt jelenti, hogy a semmiből megtanulunk rajzolni, hanem egy egyedi gondolkodás- és látásmódot sajátíthatunk el általa, aminek segítségével valósághű rajzokat lehet majd készíteni. Ehhez pedig a jobb agyfélteke vizuális és globális észlelési működésmódját használja fel a módszer, így nincs szükség különleges rajztehetségre vagy -tudásra az élethű alkotások készítéséhez. Mindössze átlagos kéz- és szemkoordinációt igényel a tanulók részéről.

Mi történik a jobb agyféltekés rajztanfolyamon?

Az eredeti jobb agyféltekés rajztanfolyam 5 napot ölel fel, ma már viszont a magyar piacon főként 3-4 napos képzésekkel találkozhat az ember.

 

A tanfolyam első napján egy önarcképet kell lerajzolnia minden tanulónak, amit az utolsó nap újra el kell készíteni. Jelentős különbségek figyelhetőek meg a nyitó- és a zárórajzok között. A kurzuson a feladatok a rajzolás alapjait veszik sorra: a terek, az árnyékolás, a szélek, a viszonyok és a teljesség tekintetében. Így egyfajta alap rajztudást is kapnak a résztvevők amellett, hogy a tárgyak helyes megfigyelését is megtanulhatják.

Fontos kiemelni, hogy a tanfolyam komoly szellemi megterhelést és odafigyelést igényel, hiszen egy teljes folyamaton vezeti végig a résztvevőket: a kezdetleges rajzból végül egy jól felismerhető és valósághű kép születik.

Kinek érdemes kipróbálnia?

Ez a fajta rajzolás bárki számára elsajátítható, akár már gyermekkorban is kipróbálható a módszer. Fontos észben tartani, hogy viszonylag huzamosabb ideig kell egy helyben ülni és koncentrálni, ezért a kisgyermekek esetében mindenképp mérlegelni kell. A kamasz gyerekek részére viszont különösen ajánlott, mert a jobb agyfélteke aktiválása segíthet a megrekedt vagy a korábban megállt rajzfejlődés elindításában. A módszer elsajátításának köszönhetően újfajta látásmódot nyerhetünk és rengeteg rejtett érzelem, feszültség és gátlás kerülhet napvilágra, így egyfajta önismereti fejlődés is tapasztalható.

 

A rajzolás és a technika megismerése közben garantált sikerélményben lesz része a résztvevőnek, hiszen hatalmas változás figyelhető meg a kezdő- és a zárórajz között. Érdemes tudni, hogy a tanfolyam után más területeken is hasznosíthatjuk a tanultakat és a két agyfélteke ismeretét.

Bejelentkezés