Annak idején a spanyolok kis fedőt – tapa – tettek a borospoharak tetejére, hogy a nedű illata ne szálljon el, a bogarak pedig ne mászhassanak a pohárba. És mivel a spanyolok tudnak élni, gyorsan észrevették a kínálkozó lehetőséget, és a borospoharat takaró tányérkára kis falatokat tettek – így született meg a tapas, ami tulajdonképpen bármilyen étel lehet, amiből kis porciókat tudunk felszolgálni.
Csipegetni azonban nem csak a spanyolok, hanem mindenki szeret, ezért a Kuktapartyban most te is megtanulhatod a kis adagos finomságok művészetét. Lehet ez nyárson sült hal, tintahal, fürj, gomba, zöldség. Vagy halkrémes göngyölt füstölt hal, kis csészében pacal, gombával töltött tésztakosárka, tányérkában tintahalragu. Csak a képzelet szab határt, ha egyszer ráéreztél a tapas művészetére. A kurzuson egyszerű, de remek fogások készülnek: friss lazac paprikaszószban, vagy éppen húsgombócok mandula szószban? Mind a házibulik kedvencei lesznek.
És mivel élni nem csak a spanyolok tudnak, a Kuktaparty-ban arra is lehetőséged van, hogy a bónusszal korlátlan italfogyasztást is vásárolj – mert mit ér a tapas egy pohár jó bor nélkül?
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!