Információ
Muskotályos illatú, nemes, előkelő megjelenésű pálinkaBizonyára meglepődik az idegen, mikor arról értesül, hogy a Szatmár-Beregi síkság keleti szegletében szőlőtermesztéssel és borászattal is foglalkoznak a gazdák. Pedig a barabási és tarpai vulkanikus eredetű kúpok 50-80 méterre magasodnak ki a tájból. A helyiek által nemes egyszerűséggel hegynek nevezett lankákon emberemlékezet óta termelnek szőlőt. Így ennek a pálinkának az alapanyagát innen és a Tokaji borvidék egyik leghíresebb borászatától a mádi Royal Tokaj Kft.-től vásároljuk. A megvásárolt szőlőt mosás, válogatás, bogyózás és zúzás után cefre érlelő kádakban a gyümölcsösség megőrzésének érdekében állandó hőmérsékleten, hűtve, folyamatosan keverve kb. 20 napig készítjük elő a főzésre. A lepárlás kisüsti eljárással, többszöri finomítással történik. A kész párlatot háromévi érlelés után töltjük palackokba.
Összetevők: muscat lunel szőlőpálinka és kezelt ivóvíz
Kiszerelés: 0,5 liter
Alkoholtartalom: 42 % v/v