Információ
Alapanyaga a „nemtudom” szilva, s „nemtudom”, hogy kell-e ettől több: a szilvanektárt pálinkává vadítjuk, a vad pálinkát pedig a megfelelő szakértelemmel gasztronómiai fogások mellé szelídítjük. Fűti a testet, s lélekmelegítő is egyben. Hirtelen átvisz az álomból az ébredésbe, a tervből a valóságba. Nagyon is macsó, egy pálinka, ami megkülönbözteti a férfit a fiútól.A szatmári kertekben és a Tisza árterében termő penyigei kékszilvát mosás és magozás után, cefre érlelő kádakban állandó hőmérsékleten, kavarás mellett kb. 20 napig készítjük elő a főzésre. A lepárlás, kisüsti eljárással, többszöri finomítással történik. A kész párlatot hat hónapig tartó tölgyfahordós érlelés után töltjük palackokba.
A szatmári szilvapálinka, földrajzi eredet védett termék!
Összetevők: szatmári szilvapálinka és kezelt ivóvíz
Kiszerelés: 0,5 liter
Alkoholtartalom: 50 % v/v