„Bezzeg a mi időnkben...”, mondogatták régen nagyanyáink, dédanyáink. A fenenagy kényelem, az elgépesedés, a készételek kora előtt élő és dolgozó nagyszülők sajnos sok családban már nem élnek, így egyre kevesebb fiatalnak adatott, adatik meg, hogy elleshesse ómama eredeti, én-ennél-finomabbat-sosem-ettem ízű fogásainak receptjeit.
Nem véletlen, hogy egyre több helyütt és az élet egyre szélesebb spektrumaiban jelennek meg hagyományőrző mozgalmak. Az Ursa Maior kreatív műhelyben például a tradicionális tésztakészítés rejtelmeit leshetik el azok, akik csak nagymama mindennél ízletesebb tésztáira emlékeznek, de a gyúrást, előkészítést, főzést már nem tudták megtanulni tőle.
Bónuszunkkal most te is ellátogathatsz az Ursa Maior háromórás workshopjára, ahol a hagyományos magyar tészták elkészítésének fortélyait sajátíthatod el. Ha szereted az igazi magyar konyhát; ha emlékszel még, nagymamád miként gyúrta reggelente a tésztát, hogy délben az asztalra tehesse; ha szeretnéd ezt az élményt újra átélni, akkor e kreatív főzőtanfolyam igazán neked való kaland lesz!
A workshopon készítetek majd paprikás pödört tésztát, gyufatésztát, csuszatésztát, kötözött tésztát, lúdgége tésztát, metélteket és igazi házi tarhonyát is. A pontos hozzávalók lejegyzése, az összedolgozás, gyúrás, nyújtás, szaggatás mellett azt is megtanuljátok majd, miként kell az elkészült tésztát kifőzni és a megmaradt adagokat tárolni ahhoz, hogy ugyanazt az ízélményt kapjátok, amit régen, a mama konyhájában.
Látogass el az óbudai Ursa Maior kreatív délutánjára, készíts levest (megfelelő levesbetéttel), tökéletes csuszát, illetve édességet – s meglátod, nem is túl nagy ördöngösség az egész, mindössze némi odafigyeléssel és szorgoskodással te is elérheted azt az eredményt, amit nagyanyáink mérhetetlen odaadásukkal tettek le az asztalra nap mint nap.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!