A thai konyha az ízek és a színek harmóniája és tobzódása. Az ázsiai konyhák közül az egyik legnépszerűbb konyhát sok hatás érte az évszázadok alatt, mégis sikerül megőrizni egyedi és sokszínű arculatát.
A thai konyhára jellemző harmónia alapja, hogy az ételeik nagy részében egyszerre van jelen a sós, az édes, a savanyú és a fűszeres. Az ételek azonban nem csak ízükben gazdagok, hanem hatnak a többi érzékszervünkre is. Így a száj mellett a szem és az orr számára is kellemes meglepetéseket tartogat a thai konyha.
A thai étkezéseknél az ételeket nem európai mód tálalják, hanem fajtákként kerülnek az asztalra, amiből bárki tud venni. Egyedül nem is igazán szeretnek enni, mert úgy tartják, hogy egyedül enni balszerencsét jelent. Épp ezért legtöbbször sokan ülnek az asztalhoz, hogy megosszák egymással az ételt, és együtt élvezzék az izgalmas ízeket.
A program folyamán 4 fogásos menüt készítetek, különleges és pikáns fűszerekkel és trükkökkel. A menüben az is izgalmas, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető. Nagyon egzotikus vacsorának ígérkezik és nem kell hozzá különösebb „szakács” végzettség!
Az este menete: alapanyagok előkészítése, pucolás, darabolás után főzés, fűszerezés és közben praktikai eszmecsere a séffel, aki szívesen válaszol és ad tanácsot mindenben! Majd ezt követően, mikor kész a komplett thai menü, a megterített asztalnál mindenki kényelmesen megvacsorázik. Az ételek el nem vihetők!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek!