Amikor a Szabadság Bisztrót újragondolták tulajdonosai, akkor egy olyan helyet szerettek volna létrehozni, ahol mindenki megtapasztalhatja a múlt századi polgári életérzést, ahol a múlt tisztelete mellett a mai kor trendjeit követve van megalkotva mind a miliő, mind az ételek, ahol a vendéglátás tekintetében megmaradtak a hagyományos értékek képviselete mellett. S lám, a koncepció megvalósítása tökéletesen sikerült!
Van egy hely tehát Budapesten, amely tereiben, hangulatában, gesztusaiban, tempójában egyaránt megidézi a polgári létformát, de a mai kor kényelmét, ízeit is magába olvasztja. Ady Endre kedvenc grand caféjából alakult bisztróban háromfogásos ebéd menüvel várnak ezért a bónuszért cserébe.
A séf, Kovács Levente, fúziós konyhájában a magyaros és a nemzetközi bisztrókonyha ínyencségeit gyorsan és közérthető módon kínálja. A Szabadság Bisztró cukrásza Andrási Beáta, Mihályi-tanítvány, akinek tökéletesen megkomponált desszerttányérjaiért önmagában is megéri betérni, de gyönyörűen kiegészítik a séf remekműveit is.
A hely mai mottója élni és élni hagyni – a bisztró a nyugalom szigete szeretne lenni anélkül, hogy a vendéglátásról áttennék a hangsúlyokat valami olyasmire, ami nem feladatuk. A titkuk egyszerű: jót adni – jó ételt, jó kávét, jó kulisszákat, jó hangulatot és jó szót, esténként élőzenével. Mindehhez finom borokat, téli koktélokat, isteni forró italokat szolgálnak fel.
Ebéded során kedves és barátságos személyzet fog körülzsongani éppen annyira, amennyire szükséged van rá. A bisztróban dolgozók tisztelik egymást és vendégeiket, kedves szavakat használnak, keményen dolgoznak, igazat mondanak, megtartják az ígéreteiket, néha hibáznak, olyankor bocsánatot kérnek, megbocsátanak és szeretnek. Minden jó benne van egyetlen bisztróban.
Imádják a jó gyerekeket, családbarát a hozzáállás is, ezért az emeleten kialakítottak egy gyereksarkot, hogy a kicsik ne unatkozzanak két fogás között.
A háromfogásos menü választható tételei:
- Leves – a helyszínen választható
- Főétel – a bónuszválasztásod szerint:
- Vega: Zeller textúrák (édesburgonya, wasabi macaron), vagy
- Halas: Káposztába töltött harcsa (ricottás lasagne, paprikás mártás, tejfölhab), vagy
- Húsos: Bárányoldalas (szarvasgomba, érlelt paradicsom, Portói mártás, polenta, bébikukorica, bokchoy)
- Desszert – a helyszínen választható