Lássuk be, Vietnámról az ismereteink finoman szólva is hiányosak. A térképen talán még csak el tudjuk helyezni valahogyan, és sejtjük, hogy a kultúra, legalábbis a mi szemszögünkből, a japán és kínai hagyományokkal rokon, de a legtöbben valószínűleg csak a vietnámi balzsammal találkoztunk gyerekkorunkban, amit konkrétan ehhez az országhoz köthetünk, és arról meg nem feltétlenül őrzünk jó emlékeket.
Vietnám az egyik legszínesebb, legizgalmasabb ázsiai ország, és a legkellemesebb módja annak, hogy többet megtudj róla, ha a konyhán keresztül közelítesz. A vietnámi fogások alapját a friss zöldségek és a rizs adják, de számos illatos, tarka, gazdag leves is fő ebben az országban. Ha nem szeretsz leragadni kizárólag a hazai ízeknél és nyitott más konyhák új alapanyagaira, akkor ezt a bónusz neked találták ki!
A Kuktaparty mostani főzőtanfolyamán az izgalmas Pho Ga csirkés tésztaleves elkészítését tanulhatod meg, amelyre azt is mondhatnánk, hogy a vietnámi ízvilág esszenciális megjelenése. Ha költőibb vizekre evezünk, úgy is jellemezhetnénk: egész Vietnám egy tálban.
De természetesen nem maradhat le a menüről a vietnámi konyha talán egyik legismertebb finomsága, a tavaszi tekercs sem.
Hogy teljes legyen a menü, egy izgalmas különlegességgel ismerkedhettek meg, a tanfolyamon, "Fanni kedvenc édességét" fogjátok elkészíteni.
Ha nem szeretsz leragadni kizárólag a hazai ízeknél és nyitott vagy más konyhák új alapanyagaira, akkor ezt a bónusz neked találták ki!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!