Spaghetti
A Spagetti Nápolyból ered, nevét Antonio Viviani adta 1842-ben. Azért nevezte el így ezt a tésztát, mert a spárgához hasonlított. Eredetileg 50 cm hosszúságú volt, idővel viszont, a helyszűke miatt, addig rövidítették, amíg hosszúsága 25 centiméter lett.
Ma, a Barilla Spaghetti N°5 az olasz kultúra emblematikus képviselőinek egyike: senki nem képes ellenállni elegáns és tekervényes formájának, a bűvöletnek, hogy villájára tekerje.
Penne Rigate
A Penne Rigate tésztát a Félsziget teljes területén kedvelik, neve Olaszország régióitól függően változik. Umbriában például "spole" a neve, délen "maltagliati".
Sokoldalú felhasználhatósága legendás, mert számtalan helyzetben bevethető: alkalmas az utolsó pillanatban szervezett baráti összejövetelhez, és a legklasszikusabb családi nagyétkezésekhez is, ahol összegyűlhetünk egy tányér csípősen vagy húsosan elkészített paradicsomszószos gőzölgő Barilla Penne mellett.
Farfalle
A Farfalle tészta négyzet alakúra vágott tésztából készül, amely középen van "összecsippentve". A közepén és a szélein különböző vastagság és állag miatt változatos felülettel rendelkezik, amelyet a szájpadlásunkon érzékelünk: igazi élvezet az ínyenceknek. Egyike a konyha legvidámabb formáinak, a Farfalle tészták aromáról aromára szállnak, a legváltozatosabb ízkombinációkhoz is remekül illeszkednek.
Válassz alábbi szószok közül hozzá.
Súly:1.5 kg
Szavatossági idő: 2017.01.01.
Egységár: 726 Ft/kg
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!