Egy finom bor csodát tesz a jó étellel. Nem könnyű azonban olyan helyet találni, ahol valóban jó az étel, és a hozzá illő borból is bizonyosan van – vagy, ha van, külön szakértelmet kínál a megfelelő tétel kiválasztása, ami könnyen zavarba hozza a vendéget.
Ha a savak, tanninok és évjáratok hosszas elemezgetésétől eltekintenél, a minőségről viszont nem mondanál le, bízd az ételek és borok társítását olyanokra, akiknek évtizedek óta ez a szívügyük.
A Sunny Lounge helyén, a kis óbudai sarkon emberemlékezet óta étterem áll, mely mindig a kor aktuális igényeit követi. A ’90-es évek vége óta a Sunny Diner, majd a sokkal visszafogottabb Lounge várja itt a vendégeket, mint mindig, most is haladva a megújuló igények követésével. Ennek megfelelően az étterem 2014-ben teljes felújításon esett át.
Ez az átalakítás nem csak egy vonzóbb és impozánsabb külső megjelenést jelent, hanem az étterem lelkét, a konyhát is a kor igényeinek figyelembevételével alakították ki.
A hangulatos, meghitt vacsorákhoz és üzleti ebédekhez egyaránt kifogástalan helyszínt kínáló Sunny Lounge-ban most előre megkomponált, tökéletes borvacsorát élvezhetsz, ahol minden tétel önmagában is megállná a helyét, együtt viszont még több, még jobb, még izgalmasabb ízeket hoznak ki egymásból.
Az összeállított menüsor:
- Sunny hideg ízelítő: Csülök terrine, Borjú carpaccio, Füstölt kacsamell mézes- mustáros lencsével.
Bor: Vincellér Zöld Veltelini 2016/2017 Sopron - Tanyasi tyúkhúsleves gazdagon, fürjtojással.
Bor: Pastor Rizling 2016/2017 Szekszárd - Malac Spare Ribs fondant burgonyával, kevert salátával BBQ classic mártással.
Bor: Nyolcas és Fia Turán 2014/2015 Eger - Vaníliás túró mousse erdei gyümölcs mártással.
Bor: Tokaj-Nobilis Kövérszőlő 2016.