Ismered Woody Allen viccét a menzán panaszkodókról: az hagyján, hogy milyen rosszul főznek, de olyan kicsi adagokat is adnak! Na ennek éppen ellenkezőjére készülhetsz, ha a Pavillon de Paris-ba látogatsz!
A gourmet konyhát sok helyen mintha összetévesztenék azzal, hogy miniatűr adagokat adnak. Tény, hogy az elsődleges szempont itt is a minőség, és minden tál étel komolyabb műtárgyakat megszégyenítő gondossággal készül, de a négy fogásos menüsorral garantáltan jól is fogsz lakni, nem csak jót eszel.
Az Amuse bouche, ami szó szerinti fordításban a száj szórakoztatója, füstölt pisztráng lesz, zöldfűszeres mascarponéval. Ezzel kötheted le az ízlelőbimbóidat addig, amíg magát a menüsort várod, és hidd el, már ettől sem lesznek éppen csalódottak.
Hogy az ebéd vagy vacsora hogy folytatódik, az rajtatok áll, hiszen a menüsort magatoknak állítjátok össze a kínlatból. Előételnek ott van például a klasszikus és elegáns fehérboros kagyló, de azt is megértjük, ha az ilyen hűvös időben inkább egy jó szarvasragulevessel melegítenél be, míg a főfogás megérkezik. Pecsenyekacsa vagy fogas, a választás rajtad áll, az ínyenc körítés és az elkészítés nem fog csalódást okozni!
Desszertnek csokoládés Clafoutisés aszaltmeggy öntet vagy éppen házi citromtorta és francia meringue vár rátok, hogy méltó lezárói legyenek ennek a különleges menüsornak. Egyetek, akár egy valódi francia gourmet, és lakjatok is jól!
Ezek közül választhattok:
Amuse Bouche:
- Füstölt pisztráng, zöldfűszeres mascarpone
Előételek:
- Fehérboros fekete kagyló
- Szarvasraguleves
Főétel:
- Pecsenye kacsacomb, fehérbab, habosított burgonya
- Fogas filé, zöldborsó, joghurt cream
Desszert:
- Csokoládés Clafoutis, aszaltmeggy öntet
- Házi citromtorta, francia meringue