Az Indian Rooftop Kitchen nem csupán egy olyan indiai étterem, ahol curry-t raknak egy tálba, összekeveri mindenféle szósszal és letakarják naan kenyérrel és pilau rizzsel... Itt egy egyedülálló kulináris élményt szeretnének számodra nyújtani!
Az ételek a tradicionális indiai recepteket alapulnak, de a tálalásuk kortárs elemekkel vegyített. Az étterem a Nouvelle Indiai Konyhát képviseli.
Az ételeket kis adagokban szolgálják fel, ami lehetővé teszi a személyre szabott ételek készítését. Hitvallásuk, hogy akármit is tegyenek vendégeik tányérjára, annak kiemelkedő minőségűnek kell lennie, mivel a fűszerekkel az ételek természetes ízét szeretnék kiemelni, nem pedig túl fűszeressé tenni őket.
Az étterem főszakácsa, akinek szenvedélye az indiai ételek iránt nem csupán tanításra, hanem tanulásra is ösztönözte, ezért Londonba költözött. Ott dolgozott és tanult Atul Kochhar-Benares Mayfair londoni éttermében. Atul volt az első indiai Séf aki 2001-ben elnyerte a Michelin csillagot. Chef Allen Diwan részese voltam az Egy falat India című könyv magyar megjelenésének is.
Ízelítő a lehetséges menüből:
- Amuse Bouce
- Onion Bhaji, saláta és gyümölcs chutney
- Aloo Tikki, Chana Masala, édes joghurt és a tamarind chutney
- Csirke tikka masala, Tandoori
- Csirke, Makhani Sauce, Masala Burgonyapüré
- Fish Pakora, Kokusz Sauce, pirított Haricot Verts és Tawa paratha
- Marhahús Rogan Josh, Aloo Góbi és a basmati rizs Pulao
- Csokoládé és eper
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!