Nem sok közös vonást találni a mexikói és a magyar konyha között: a kukoricaliszt-alapú lepények, a chili és a salsa, no meg a feketebab-püré különféle kombinációi a Kárpát-medencei alapanyagokhoz szokott ízlelőbimbóknak igencsak idegennek ható fogásokat szülnek.
És talán éppen ez az, ami annyira vonzóvá teszi nálunk is a – szerencsére egyre nagyobb számban nyíló – autentikus mexikói éttermeket. Ha ti is éheztek a távoli ízekre, ha nem vetitek meg a pikáns fűszerezést és a szinte minden mexikói fogás alapját, a tortillát, akkor látogassatok el Újpest központjába, a Calavera étterembe, ahol egész egyszerűen végigkóstolhatjátok Mexikót.
Jólesően stílusos környezetben hamisítatlan mexikói ízek várnak rátok: nachosok, különleges levesek, burritók, fajidasok, quesadillák közül válogathattok és persze a chili con carne sem hiányozhat az étlapról, ahogy a chimichangát vagy a churrost sem érdemes kihagyni a lakomából.
Bónuszunkért összesen 7 000 forint értékben rendelhettek ízletes fogásokat kettőtöknek – és bár az italokat a kedvezmény nem tartalmazza, mégis, ha lehet egy tippünk: kérjetek kóstolót az 50-féle tequilából, sőt, ha igazán jót akartok, koktélként vagy forzen margaritaként kortyoljátok el az agávépárlatot; csak úgy, ahogyan a mexikóiak szokták.
Próbáljátok ki Budapest legújabb mexikói gyöngyszemét!