2022.03.08-án módosultak az oldal általános szerződési feltételei, az új ÁSZF-et itt éred el. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Rendben
Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenTermék és élelmiszerÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraVigyázunk Rád!Praktikus Ajándék
Tavak/Édes víz  Városlátogatás  Aktív pihenés  Hegyvidék 

Egy kis boszniai Egyiptom: 4 napos buszos körutazás félpanziós ellátással 1 főnek Visokóba, a „boszniai piramisok” völgyébe, valamint Szarajevóba és Mostarba

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat
4,3/5   Adutours Utazási Iroda  
Szeptemberig felhasználható
Helyszín
Adutours Utazási Iroda
Félpanzió
Adutours Utazási Iroda Értékelése
★★★★★

"Nagy élmény volt"

Mari

További értékelések
Jelentkezz be és kérdezz partnerünktől
Jó, ha tudod
 • A 10 000 Ft-os bónuszodért cserébe 55 990 Ft-ért vehetsz részt partnerünknél az utazáson (az összeget készpénzzel vagy előre utalással is fizetheted)
 • Az utazás fix időpontja: 2022.09.15-18. (4 nap, 3 éj). Indulás reggel 6.00-kor Budapest, 11. kerület, Műegyetem rakpartról (vidéki felszállást foglaláskor jelezd)
 • Az utazás során rövid megálló Eszéken, ahol sétálhatsz a történelmi várnegyedben, másnap pedig irány Visokó, a boszniai piramisok völgye, ahol megtekintheted a 2005-ben felfedezett boszniai piramisokat
 • Az út során Szarajevó belvárosát is megismerheted, a 3. nap pedig irány Mostar, Bosznia-Hercegovinai legszebb városa. A városnézések során VOX készülék biztosított
Beváltható
2022.04.12 - 09.09.
Fontos

Foglalás a bonusz@adutours.hu e-mail címen bónuszod, neved, elérhetőségeid (e-mail cím, telefonszám, lakcím), és a kívánt felszállási hely megadásával. Amennyiben többen utaztok, add meg az összes bónuszkódot és minden utas nevét. A bónusz megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Buszon fizetendő idegenforgalmi adó és városbelépési díj: 25 EUR/fő. Belépők hozzávetőleges árai kb: 15 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Adminisztrációs díj: 1 500 Ft/fő (irodában fizetendő). Egyágyas felár: 12 000 Ft. VOX készülék díja helyesen 2.200 Ft/fő/4 nap.(irodában fizetendő). A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó ha van kéznél aprópénz. 35 fő alatti létszám esetén 8 000 Ft/fő felár fizetendő, erről adott esetben indulás előtt kapsz értesítést. Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni, bővebb információ: ITT. Más kedvezménnyel nem összevonható.A történelemkönyvek és az ismeretterjesztő csatornák tele vannak Egyiptom híres piramisaival – a közösségi média és a szkeptikus fórumok pedig a „boszniai piramisok” hírétől hangosak, immár lassan másfél évtizede. Mit tudnak ezek a piramisok (vagy piramis alakú képződmények), amitől ekkora vihart kavart felfedezésük?

 

Egyszerűen utánajárhatsz, ha meglátogatod őket! Bónuszunkkal egy négynapos autóbuszos kiránduláson ismerheted meg Bosznia szépséges tájait, mely során háromcsillagos szállodában éjszakázhatsz, és természetesen a visokói piramisok sem maradnak ki a körutazásból.

 

 

Részletes program:

 

1. nap: Indulás reggel 6:00-kor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart. (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén, majd vacsora.

 

 

2. nap: Reggeli után utazás a Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visokóba, a „boszniai piramisok völgyébe”, ahol megtekintitek a tudományos körökben nagy port kavart, 2005-ben felfedezett boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobb piramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezető segítségével ellátogattok a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz. 

 

 

Délután Szarajevó belvárosát fedezitek fel, mely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszínét. A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport (muzulmán, ortodox, római katolikus, és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találtok itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot valamint zsinagógát is.

 

Az 1992-1995 közötti szerb ostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhettek, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túránk során megnézitek a nemzetközi összefogással felújítás alatt álló Nemzeti Könyvtár épületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-es merénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve várost kettészelő Miljackan, megnézitek az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatsétát tehetünk a Ferhadijan, kóborolhattok a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízeltes helyi ételeket kóstolhattok meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra, vacsora.

 

 

3. nap: Reggeli után elindultok a Neretva folyó mentén Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézitek a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjátok. Sétálhattok a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathattok a kitűnő kávézók egyikében. Késő délután szabadidő Szarajevóban, majd visszatérés a szállásra, vacsora.

 

4. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

 

 

Választható utazási időpontok:

 

 • Választható időpontok: 2022.05.07-10.,09.15-18.

 

A program az időjárástól függetlenül indul.

 

A bónusz tartalma:

 

 • Autóbuszos utazás
 • Szállás háromcsillagos szállodában
 • Félpanziós ellátás
 • Idegenvezetés

 

 

Külön fizetendő:

 

 • Adminisztrációs díj: 1 500 Ft/fő (az irodának fizetendő)
 • Egyágyas felár: 12 000 Ft/fő
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 70 éves korig – 2 200 Ft/fő; 70 éves kortól – 4 400 Ft/fő
 • Kötelező idegenforgalmi adó + városbelépési díj: 25 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • Várható belépődíjak összesen: 15 EUR/fő
 • Név- vagy dátummódosítás díja a foglalást követően: 2 000 Ft/fő
 • 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.

 

VOX készülék díja helyesen 2.200 Ft/fő/4 nap.

 

A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 EUR-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).

 

További fontos tudnivalók:

 

 • A vidéki fel-, leszállás mindig menetirány szerinti oldalon történik
 • Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora...)
 • Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak
 • Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül, a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt
 • Az iroda a változtatás jogát fenntartja
 • A feltüntetett belépők az esetleges plusz szolgáltatásokat is tartalmazzák
 • Az utazáshoz érvényes úti okmánnyal (személyi igazolvány, vagy útlevél) szükséges rendelkezni! Ezt indulás előtt a csoportkísérő ellenőrzi.

 

Vidéki felszállási helyek:

 

 • Budapest, 11. kerület Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Műegyetem rakpart
 • M6-os autópálya, Keresztúri Pihenőhely, MOL benzinkút, 31-es km kő
 • M6-os autópálya, Újvárosi Pihenőhely, OMV benzinkút, 71-es km kő
 • M6-os autópálya, Paksi Pihenőhely, Shell benzinkút, 108-as km kő
 • M6-os autópálya, Fácánkerti Pihenőhely, MOL benzinkút, 134-es km kő
 • M6-os autópálya, Geresdi Pihenőhely, OMV benzinkút, 165-ös km kő


Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját a visszaigazoláskor küldiük). Csak a fennt felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

 

Az utazásra érvényes személyi igazolványodat vagy útleveledet mindenképpen vidd magaddal. Továbbá készülj fel az esetleges személyes kiadásokra is: Boszniában a hivatalos pénznem a bosnyák konvertibilis márka, ám annak értéktelensége miatt érdemes inkább Euróval készülnöd. A boszniai ATM-ek ugyanakkor természetesen elfogadják a magyar bank- és hitelkártyákat is. Szerbiában a hivatalos pénznem a szerb dinár.

 

Helyjegy foglalás: Ha az autóbuszokra fix ülőhelyet szeretnél igényelni, ezt 3 000 Ft/fő felár ellenében tudják csak biztosítani. Amennyiben ez az utazás során nem realizálódik, 6 000 Ft/fő kárpótlási díjat fizetnek vissza. Az ülőhelyek beosztása a jelentkezés sorrendjében történik. Együtt jelentkezőket minden esetben egymás melletti, mögötti helyekre ültetik.

 

A Bónusz felhasználásával elfogadod az utazási iroda Általános Utazási Feltételeit.

Ezek az ajánlatok is érdekesek lehetnek

Nőgyógyászati kivizsgálás
24 990 Ft
4,5/5 Benyovszky Orvosi Központ
Hazai ízvariációk a Dunán
13 900 Ft
Gyönyörű panoráma
4,6/5 Vogue Boat Café & Restaurant
Prémium minőségű fotókönyv
4 990 Ft
Tökéletes ajándékötlet
Ultrahangos fogkő-eltávolítás
6 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Mexikói lakoma 2 főre
3 490 Ft
Vásárlóink kedvence
4,2/5 Mezcal Mexikói Étterem
Páros élményfestés
9 990 Ft
Vásárlóink kedvence
5/5 VelemFESS Alkotóműhely
Élményrepülés Budapest felett
9 890 Ft
Különleges ajándékötlet
2 személyes Vagon tál
6 790 Ft
Vásárlóink kedvence
Titanic szabadulós játék
8 290 Ft
Vásárlóink kedvence
4,3/5 Titanic-A szabadulás, Budapest - VI. kerület
Nyomozós játék a Budai Várban
3 490 Ft
Izgalom, kutatás, fejtörők
4,4/5 Game of City, Budapest
Egy órás választható fotózás
10 490 Ft
Vásárlóink kedvence
4,5/5 Széchenyi Photo és Vászonkép Nyomda
Víziejtőernyőzés a Tisza-tavon
21 290 Ft
80 méterrel a víz felett!
Bejelentkezés