Egészségeset vagy finomat? A Bonit’Art Sütikompánia szerint ez nem egy eldöntendő kérdés. Tény, hogy ha alternatív édesítőszerekkel nem minden recept működik egyből, de a megfelelő tudás birtokában nem kell lemondanod kedvenc falatjaidról.
A cukormentes alapanyagok mértékletes fogyasztása annyit tesz, mint közelebb kerülni az egészséges mindennapokhoz. De miért gondoljuk azt, hogy ettől egyből két fogásra kell szűkítenünk a főétkezéseket, és hogy az édes desszerteket most már csak sóvárogva nézhetjük a cukrászatok pultjai mögött? Napjainkban egyre többen szenvednek különböző ételintoleranciában, ezért fokozottan kell arra ügyelni, hogy mit választunk a boltokban fellelhető kínálatból.
A cukormentes étkezés mára már a diétázók alapvető módszere, de vannak olyanok, akik betegségükből adódóan egyáltalán nem fogyaszthatnak finomított cukrot. Az alternatív cukrok teljesen másként viselkednek sütés közben, ezért előfordulhat, hogy a megfelelő mennyiségű háttér információ nélkül tortád állaga és ízvilága eltér a várttól. A természetes vagy mesterséges cukorhelyettesítők széles körben elérhetőek a boltokban, sütéssel kapcsolatos tulajdonságaikról pedig itt tájékozódhatsz, így neked sem kell lemaradnod egyetlen egy édes falatról sem.
Ismerkedj a kurzuson a cukormentes alapanyagokkal, és mennyei, édes és egészségesebb édességek kerülhetnek ki a konyhádból!
A porondon:
- Túrós csokoládétorta
- Kókuszos mascarpone desszert
- Lemon curd mini tarte
Ajándék:
- korlátlan ásványvíz és üdítő fogyasztás a program egész időtartama alatt
- cukrász sapka, ha már hazafelé tartva minden finomságot megettél, akkor is felmutathass valamit, amiről elhiszik, hogy náluk jártál
Egyéb
- az elkészített desszerteket elviheted vagy helyben elfogyaszthatod
- amennyiben otthon szeretnéd elfogyasztani a finomságokat, hozz magaddal dobozokat
- a kurzuson a hozzáadott finomított cukrot az egészség jegyében alternatívan helyettesítik
- megismerkedhetsz a természetes és mesterséges cukorhelyettesítőkkel és kekszekkel
- A program időtartama: 4 óra
- Létszám: minimum 4, maximum 12 fő