>
Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Légiesen nőies: 3 vagy 5 alkalmas légi jóga bérletek-17 %
7 490 Ft
Először a Brigádon
SzandiAerial - Budapest - VII. kerület

Ezek a jóga jótékony hatásai!

A sport és az edzés képes kikapcsolni, illetve felfrissíteni mind fizikailag, mind mentálisan. A jógára ez különösen igaz. Sokféle stílus és változat közül választhatsz a célodnak és az erősségednek megfelelően. Amit először el kell döntened, hogy inkább csoportosan vagy egyedül szeretnéd fejleszteni magad. Próbáld ki így is, úgy is és meglátod neked melyik verzió jön be. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Egy tapasztalt vezetővel és külső szemmel biztosan jó technikával fogod elvégezni a gyakorlatokat, viszont mások szuszogása és jelenléte kizökkenthet a teljes nyugalomból és koncentrációból.

 

Ami fontos, hogy vigyél egy rendszert a jógaóráidba: döntsd el, hogy a nap melyik szakaszában szeretnél jógázni és ehhez próbáld magad tartani hosszú távon. Ez az elején nehézkes lehet, de a szervezeted egy idő után megköszöni ezt a rendszert, és ha esetleg elmarad egy edzés, akkor már hiányozni fog!

 

Gondolj arra is, hogy kényelmes öltözetet és megfelelő felszerelést válassz magadnak! Egy nem túl bő sportnadrágot és egy kényelmes felsőt vegyél fel minden alkalommal, így elkerülheted, hogy a jógapózok közben a ruházatod esetleg megakadályoz a tökéletes megvalósításban. Érdemes egy jó minőségű jógamatracot is beszerezned, hogy semmilyen testrészed ne sérüljön vagy fájjon a testedzés közben. Most, hogy már tudod miket kell átgondolnod és beszerezned az első jógaórád előtt, nézzük meg, miért is éri meg belevágni a jógázásba!

Stresszmentesít és segít fókuszálni!

A meditáció és a jógapózok során kikapcsol az agyad, könnyebben elengeded a mindennapi stresszt és a végén úgy fejezed be, hogy kicsit megkönnyebbültél és boldogság áraszt el. Egy óra után jobban tudsz majd fókuszálni az előtted lévő feladatokra, ezért is érdemes a reggelt jógával kezdeni. Egy esti vagy egy késő délutáni edzés pedig felfrissít és mivel kicsit fel is pörget szellemileg, így még néhány órát hatékonyan tudsz majd dolgozni a gyakorlatok után.

 

Több mentális betegség esetben is felfedezhetőek a jóga jótékony hatásai, például a skizofréniában szenvedőknek és a depresszióval küzdők számára is segíthet harcba szállni a problémákkal.

Jobban alszol majd tőle!

Az alvásproblémákat is képes semmissé tenni a jóga. Az inszomniában szenvedők számára az egyik leghatásosabb megoldást nyújthatja a jóga, hogy végre egy pihentető alvást tudjanak magukénak. Ha nem tudod kikapcsolni az agyad, akkor elalvás előtt meditálj kicsit vagy végezz el néhány pihentető jógapózt, így képes leszel lenyugtatni a testedet és a gondolataidat is.

Hajlékony leszel, javul az egyensúlyod!

A különböző pózoknak köszönhetően egyre inkább lazább leszel. A folyamatos gyakorlás következtében egy idő után már nem csak izmosodsz, hanem igazán hajlékony is leszel. Nem okoz majd gondot a földig lehajolni terpeszülésben és a törökülés is egyre kényelmesebb lesz számodra. Arról nem is beszélve, hogy a tartásod is egyre jobb lesz, így a hasogató hát- és derékfájásoknak is búcsút mondhatsz. Mindezek mellett pedig az egyensúlyérzékeden is javíthatsz: testi-lelki egyensúlyod fokozatosan átváltozik alkalomról alkalomra haladva.

Jót tesz az egészségednek is!

Már egészen világosan kirajzolódik, hogy a lelki békének és a testnek miért is jó a jóga. Az egészségedre is jótékony hatással van: a vérkeringést javítja és a magas vérnyomás ellen is hatásos lehet. Emellett kevesebb esélyed lesz a szívproblémákra, ha rendszeresen jógázol. A légzőgyakorlatoknak köszönhetően pedig a légzésproblémákkal is megküzdhetsz majd, így az asztmán is segít. Sőt egy kiadós másnaposságra is gyógyír lehet, ha felkelés után jógázol egy kicsit.

 

 

Bejelentkezés