Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Egyedülálló UV festmény kiállítás a Titok Galériában-17 %
2 490 Ft
Vásárlóink kedvence

Miért menj rendszeresen kiállításra?

Kikapcsolódás, új ismeretek és jelentős hatások - ezeket mind képes egy kiállítás megadni a látogatói számára. Összegyűjtöttünk néhány okot, amiért érdemes legalább pár havonta eljárnod múzeumokba.

Már bármilyen témában találsz kiállítást

Szerencsére annyi lehetőség létezik már, hogy szinte bármilyen területről és témáról találhatsz egy izgalmas tárlatot valamelyik múzeumban vagy kisebb galériában. Ha a művészetek iránt rajongsz, a jövőkutatás érdekel, a történelem, esetleg a biológia mozgat meg, vagy a műszaki és technológiai változásokról szeretnél tanulni - minden témáról részletes és pontos információkat kaphatsz egy-egy kiállítás során.

A száraz és unalmas tárlatok a múlté

Érdemes észben tartani, hogy a mai kiállítások már nem csak a korábbi: bemész, végigsétálsz és kijössz típusú tárlatokat jelentik. A legújabb technológiákat használják fel és teszik egyre inkább interaktívabbá a múzeumokat, így téged is bevonnak, gondolkodásra ösztönöznek és a kíváncsiságodat folyamatosan fenntartják. Persze, ha a hagyományos kiállításokat kedveled, akkor is számos opció áll előtted. Főleg gyerekek számára egy interaktív megoldás sokkal inkább maradandóbb élmény, jobban leköti őket és könnyebben befogadják a látottakat. Ezért, ha családi programot szervezel, érdemes az újhullámos múzeumi látogatásokra törekedned.

Okosabban jössz ki a kiállításról, mint bementél

Nem kétség, hogy egy-egy múzeumi látogatás után sokat bővülhet a tudásod: múltbéli, jelenbeli és jővőbeli dolgokat is megnézhetsz és megtapasztalhatsz. Az egész tárlat alatt újabb és újabb információkat, hatásokat kapsz, így pedig folyamatosan tanulsz. Lényegében 1-2 óra leforgása alatt észrevétlenül sajátítasz el mindent. Egy igazán jól összeállított tárlat nem csak információkat nyújt számodra, hanem hatással van rád és a gondolkodásmódodra is. Kilépve a múzeumból egy kicsit megváltozik a világlátásod, és több leszel.

Inspiráló lehet számodra

Pont amiatt, hogy tanulsz és fejlődsz egy-egy kiállítás alkalmával, inspirációt is gyűjthetsz a munkádhoz vagy a mindennapjaidhoz. Minden egyes tárlat más és más élményt nyújt majd számodra. A vezetett túrák vagy az audiótúrák során még nagyobb hatást érhetnek el a kurátorok nálad: közvetlen egy másik ember/hang által kapod a különböző impluzusokat.

Együtt gondolkodhatsz a barátaiddal

Jó társas esemény és szórakozás lehet egy múzeumi látogatás: a családoddal vagy a barátaiddal igazán minőségi időt tölthetsz együtt ilyenkor. Közösen megvitathatjátok a számotokra fontos és érdekes kérdéseket és pontokat. Sőt egy múzeumtúra során tanulhattok is egymástól, vagy akár még jobban megismerhetitek a másikat. Ugyanakkor azt meg kell tapasztalnod, hogy számodra egy kiállítás valóban társas élmény-e. Sokan szeretnek egyedül, elmélyülten bóklászni és gondolkodni a látottakról, mert mások inkább elvonják a figyelmüket. Ezt egyedül kell megtapasztalnod, hogy számodra mi ad nagyobb élményt.

Pár tanács, amit tudnod kell mielőtt múzeumba mész!

Van néhány dolog, amit mindenképp jó, ha tudsz egy múzeumlátogatás előtt. Először is mielőtt elmész, mindig nézd meg a nyitvatartást. Sok múzeum bizonyos napokon zárva tart, igen kellemetlen lenne, ha ott állnál a kapuban és a tervezett program megy a kukában.

Soha ne vigyél magaddal nagy táskát, nem fogják beengedni a tárlatra, hanem a csomagmegőrzőben kell majd hagynod.

 

Számíts arra, hogy hétvégente különösen sok ember jár kiállításokra, ezért ha nem szereted a tömeget, akkor inkább hétköznap menj. Amikor nagy a tömeg, nem biztos, hogy igazán át tudod élni az élményeket. Fontos, hogy nem kell néma csöndben lenned a múzeumokban, azonban másokra mindenképp légy tekintettel. Sose zavarj másokat a hangos beszéddel vagy nevetéssel, neked se lenne jó, ha kizökkentenének a gondolataidból.

 

Mindig olvasd el a leírásokat a kiállítási tárgyak mellett, hasznos információkat szerezhetsz, és csak így lesz teljes az élmény. Ez viszont időbe telik, ezért szánj elegendő időt a programra. Hagyj időt magadnak és élvezd ki a látottakat, ne rohanj végig a tárlaton, hiszen akkor semmi értelme nem volt megvenned a jegyet és elmenned a kiállításra.

 

 

Bejelentkezés