A gyros szó eredetileg a török döner szóra vezethető vissza, illetve ennek tükörfordítása, és azt jelenti, hogy forgó. A vélemények megoszlanak arról, hogy ez a készítés módjára, a lassú tűz fölött forgó nyársra vonatkozik-e, vagy arra, ahogy a készülő gyros illatára visszafordulnak az elhaladók, mert senki sem tud ellenállni a roppanós, kiadós finomságnak.
Két előadás között, egy dolgozat után, buli előtt, vagy éppen a buliból hazafelé sétálva, de akár ebédre is: nem tudunk olyan alkalmat mondani, amikor a görögök legnépszerűbb étele ne lenne überelhetetlen választás, így aztán igazán érdemes befordulni érte a Kölcsey utcába.
A két személyes gyros tállal ráadásul meg is oszthatod valakivel a fűszeres finomságot, ha pedig jól laktatok az ízletes hússal, a könnyű öntettel és a sült krumplival, pöröghettek is tovább!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!