Mi lenne, ha idén karácsonykor nem bajlódnál sütéssel-főzéssel, helyette hagynád, hogy kiváló séfek gondoskodjanak az ünnepi hangulatról? Na jó, lehet, hogy már az is könnyebbség, ha az egyik vacsorát az ünnepek alatt nem neked kell összerántanod. Ráadásul most egy igazán nagyszerű helyre, a méltán híres Remiz Kávéház és étterembe hívunk vacsorázni - felülmúlhatatlan brigád áron ehettek most pároddal egy nagyszerű vacsorát, ha lecsapsz erre a bónuszra.
A Remiz étterem mai formájában 1992-ben nyitott meg, de a század húszas éveiben dédanyáink barátnőik társaságában ide jártak tejeskávéért és habos süteményért Nagy Béla cukrászmesterhez a város minden pontjáról.
Az étterem tulajdonosai eredeti elképzeléseiket megváltoztatva úgy döntöttek, hogy nem csak sütit fognak árulni a Remizben. Magyarországon először itt készítették el a lávakövön sült Spare Ribse-t, amely azóta a ház legismertebb specialitása lett. Itt honosították meg a rukkola salátát, és itt szerettették meg a közönséggel a Bécsből „exportált”, szilvalekvárral töltött apró süteményt, a Havelkát.
A karácsonyi menüajánlat a következő fogásokat tartalmazza, két fő részére:
Érkezéskor: Kir Royal koktél
Leves/ Előétel:
- Füstölt nyelv kocsonya friss reszelt tormával vagy
- Csésze halászlé pontyból (kívánságra tésztával)
Főétel:
- Rántott ponty és fogas filé majonézes burgonyasalátával, vagy
- Burgonyás lepény mangalica javából, szőlővel és gesztenyével, vagy
- Székelykáposzta házi tejföllel, vagy
- Mézes bundában sült sütőtök birsalmapürével és burgonya pürével
Desszert:
- Szabolcsi almás máktorta (Ország tortája 2012) vagy
- Házi készítésű Mézes krémes
Ital:
- Kutasy pincészet Badacsonyi Olaszrizling (1,5 dcl)
- Visegrádi Ásványvíz (0,5 dcl)
Tetszett? Ajánld ismerőseidnek is!