Az elegancia nem pusztán a hetykén megkötött kis kendőből, és a táskához passzoló cipőből tevődik az össze. Az érzékelés eleganciája egy külön világ, egyedi birodalom, ahova érdemes néha egy-egy kirándulást tenni.
Mert új világok, textúrák és ízek mutatkozhatnak be egy ilyen lehetőséggel és egy jól eltalált, tökéletes falat ugyanúgy eszünkbe juthat akár még fél évvel később is, mint egy romantikus film megható jelenete.
A kóstoló vagy degusztációs menük az utóbbi hat-hét évben tűntek fel és lettek nagyon népszerűek a világ felső kategóriás éttermeinek étlapjain. Az ilyen menü lényege, hogy sok, egyenként kicsi, alig pár falatos fogással mutatják be egy ország konyháját, vagy vezetnek végig egy mesterséf specialitásain.
Az ízélmény csodás közös kaland lehet, mostani bónuszunkkal egy ilyen lehetőségre invitálunk. Gondold csak el, ahogy lágyan olvad a szájpadlásodon a lazactatár, finom keringőbe kezdve a tápióka gyöngyökkel. Vagy ahogy a klasszikus francia hagymaleves ízorgiája szétterül a szádban, hogy előkészítse a terepet az utánozhatatlanul francia Bouef Bourguignon-nak. Zárásképp pedig nehéz lesz dönteni a a málnavelővel bolondított csokoládélepény és a vaníliafagylalttalölelt répatorta közül.
A 4 fogásos menü:
Előételek:
- Lazactatár, tintahal, tápióka
- Grillezett francia kecskesajt, zöldsaláta, gyümölcs
Levesek:
- Wichyssoise, préselt mangalica szűz
- Francia hagymaleves, comté pirítós
Főételek:
- Bouef Bourguignon, burgonya
- Mangalica sertésszűz, erdei gombák, bulgur
Desszertek:
- Francia csokoládélepény, málnavelő
- Répatorta, mascarpone, vanília fagylalt
Csodás, ízekben gazdag estére hívunk most, hagyd, hogy bónuszunkkal az érzékeid vezessenek!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!