2021.01.21-én módosultak az oldal általános szerződési feltételei, az új ÁSZF-et itt éred el. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Rendben
Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlelmiszer és termékUtazásÉlményÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraPraktikus Ajándék
COVID-19 GARANCIA - Fontos nekünk, hogy biztonságban érezd magad, amikor a Brigád oldalán vásárolsz. Arra az esetre, ha idén újabb korlátozásokat vezetnek be, ami miatt egyes partnereink nem tudnak szolgáltatni, kérésedre az érintett bónusz árát 100%-ban visszafizetjük. Részletekért kattints ide.
Vakítóan fehér fogak: LED lámpás fogfehérítés
14 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Frissítsd fel a mosolyod: Air flow fogtisztítás
9 790 Ft
Vásárlóink kedvence
Fogkő-eltávolítás polírozással és állapotfelméréssel
8 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Pearl Dent Esztétikai Fogászat - Budapest - V. kerület
Ultrahangos fogkő-eltávolítás fehérítő hatású polírozással
5 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Csiszolás nélküli fogpótlás 1 db implantátummal
119 990 Ft
Vásárlóink kedvence

Iratkozz fel személyre szabott hírlevelünkre, hogy csak akkor és olyan ajánlatról kapj értesítést, ami biztosan érdekel!


Nem lesz trauma: bölcsességfog eltávolítása sebészeti úton
24 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Porcelán korona, szájüregi átvizsgálással és rákszűréssel
34 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Peroxidmentes, Kozmetikai Bio LED-lámpás fogfehérítés
11 990 Ft
Kíméletes és hatékony!
A tökéletes mosolyért: állapotfelmérés és fogtömés
13 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Pearl Dent Esztétikai Fogászat - Budapest - V. kerület
Gócpontok felfedezése: intraoral kamerás fogászati szűrés
2 990 Ft
Extra kedvezmény, korlátozott ideig
Mosoly, ahogy elképzelted: digitális mosolytervezés
10 990 Ft
Először a Brigádon
Ultrahangos fogkőtisztítás fehérítő AirFlow polírozással
13 990 Ft
Látványos eredmények
Profi Dental Whitening fogfehérítés szájüregi rákszűréssel
23 990 Ft
Látványos eredmények
Mérd fel fogaid állapotát: fogászati panoráma röntgen
2 990 Ft
Extra kedvezmény, korlátozott ideig
Láthatatlan fogszabályzás kivehető műanyag sínekkel
69 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Magabiztos mosoly: ultrahangos fogkő-eltávolítás
6 490 Ft

Fogászati kezelések fontossága: őrizd meg szád egészségét!

A mai világban egyre fontosabbá válik az egészség megőrzése. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy az orvosi rendelőbe ne csak a már jelenlévő problémák alkalmával látogass el. A fogászati kezelések mindig ijesztőek, ezért érdemes egy folyamatos állapotfelmérés segítségével elkerülnöd a leggyakoribb íny- és fog problémákat, hiszen ilyenkor még csírájában meg tudod gátolni a komolyabb betegségek kialakulását.

Fogászati útmutató: figyelj a jelekre!

Amikor különösebb fájdalmat nem érzünk, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni komolyabb fogászati betegségek előjeleit – például kellemetlen lehelet, vérző íny. Ismerős?

 

A gyakori fogászati problémák elkerüléséhez pedig elsősorban rád van szükség. A folyamatos rágózás és a fogkrém leváltása még egyáltalán nem számít megoldásnak. Ha ismered a probléma gyökerét, fejben is könnyebben rászánod magad egy fogászati kezelésre.

 

1. Fogkő-eltávolítás az attraktív mosolyért

A gyönyörű mosoly a kisugárzás legerősebb fegyvere, amihez bizony szükség van az ápolt és egészséges fogakra. A fogkőlerakódást saját nyálunk okozza, ilyenkor fogainkon megjelenik egy elszíneződött réteg. Az eltávolítása pedig nemcsak esztétikai szempontból válik fontossá. Komolyabb, és nem kizárólag fogászati betegségek kapcsán, a fogkővel rendelkező pácienseket azonnal fogorvoshoz küldik, a fogkőben megtalálható magas baktériumszám miatt. A szervezet amint legyengül, a fogkő baktériumai működésbe lépnek, és testünk távolabbi pontjain is problémát okoznak.

2. Fogtömés a komolyabb problémák elkerüléséért

A fogászati kezelések kapcsán felmerülő leggyakoribb betegség a fogszuvasodás okozta lyukas fogak. A fájdalom jelentkezése esetén, jobb, hogyha minél előbb ellátogatsz fogorvosodhoz, mert egy fogtöméssel ilyenkor még megelőzhetőek a komolyabb beavatkozások. Ha a fogszuvasodás eléri a fog belsejét, akkor már gyökérkezelésre van szükség, ami nemcsak neked, de pénztárcádnak is jobban fog fájni.

3. Ínysorvadás kezelése egészséges fogaid megőrzéséért

A helytelen táplálkozás, vagy az egészségtelen életmód következményeként sokan szenvednek különböző ínybetegségektől. A felmerülő problémák később előidézhetik az egészséges fogak idő előtti elvesztését, amely pszichésen is komoly önbecsülési problémákhoz vezethet.

 

A kellemetlen lehelet, a megduzzadt és bepirosodott íny, illetve az érzékeny fogak, mind az ínysorvadás tünetei lehetnek. Ha bármelyiket tapasztaltad már, akkor irány a fogorvosi rendelő!

Előzd meg a problémát!

A fogászati kezelést fogd fel úgy, mint egy kötelező programot! Hogy miért? Vannak olyan tünetek, amelyek nem okoznak fájdalmat, de olyanok is, amelyeket szakember nélkül lehet, hogy soha nem vennénk észre. Ahogyan rákszűrésre is évente eljárunk, úgy a fogorvosi rendelőbe is minimum félévente egyszer szükséges megjelenni. Az általános problémák mellett ugyanis szánkban is ugyanúgy megjelenhetnek rákos elváltozások, mint testünk más területein.

1. Az állapotfelmérés és a konzultáció fontossága

A rendszeres fogorvosi látogatás a szakorvossal való konzultációból, illetve fogaink és ínyünk állapotfelméréséből áll. Ilyenkor szóba kerülnek az életmódunkkal kapcsolatos témakörök, különös tekintettel a dohányzásra és az étkezésre – milyen mértékben eszünk például cukros ételeket.

 

A fogorvosi ellenőrzés során a szakember megvizsgálja szánk egészségügyi helyzetét, majd a problémás területeket kitisztítja. Ilyen eljárás lehet a fogak polírozása, a fogkő és a lepedék eltávolítása. Ha a következő beavatkozásokra rendszeresen eljársz fogorvosodhoz, könnyen fenntarthatod szád higiénikus állapotát.

2. Panoráma röntgen: a száj egészségének feltérképezése

Egy pontos diagnózis felállításához precíz kiindulópontra van szükség. Ilyenkor az első lépés egy röntgenfelvétel készítése. A panoráma röntgen legnagyobb előnye, hogy a fogak állapota mellett – alsó és felső fogsor –,az állkapocs/állcsontok, állkapocs ízületek és az arcüreg alsó részéről is teljes körű képet mutat. Ezzel a vizsgálattal szinte minden azonnal kirajzolódik a szakember számára, így a beavatkozások – mint fogszabályozás, gyökérkezelés, góckutatás –, is nagyobb százalékban lesznek eredményesek.

3. A rendszeresség motivációja: a fogászati kezelésekre beváltható bónusz

Az orvosi kezeléseket sokszor nem is lustaságból, hanem anyagi helyzetünk miatt kerüljük, hiszen a fogászati beavatkozások soha nem a legköltséghatékonyabbak. Szerencsére már számos fogászati kezelésre beváltható bónuszt találhatunk, ami elősegítheti a rendszeres kezelésekkel kapcsolatos elhatározásunkat. Innentől kezdve tényleg nem lehet kifogásod, ha fogorvosi rendelőről van szó.

A tudatosság több mint egy fogászati kezelés!

A leggyakoribb fogászati problémák lehetőségének csökkentését mi magunk is képesek vagyunk meggátolni. Ha eddig nem tetted volna, a napi kétszer történő fogmosást és a fogselyem használatát építsd be a mindennapjaid rutinjába, ezzel fenntartva szád mindennapos higiéniáját. A problémák megelőzésének kulcsa soha nem a nagy dolgokban, hanem éppen az apró figyelmességben rejlik, mint például a fogászati rendelő folyamatos látogatása, és az otthoni szájápolás rendszeressége.

Bejelentkezés